Akila-serien den bedste Osteospermum fra frø

Hvem kan ikke lide den spanske Margriet! En vidunderlig plante til altaner, terrasser og border. Bloomeren bringer bogstaveligt talt sydens sol ind i din have. Og du kan nyde Osteospermum i meget lang tid.
I Sydafrika er Osteo en flerårig plante, hvis stilk er lignificeret. Kap Margriet, som planten også kaldes, er derfor faktisk et bedre navn. I et koldere klima, som vi har i vort land, falder denne Margriet ind under de etårige. Havecentret sælger hovedsageligt de planter, der blomstrer tidligt på bordene. Men Osteospermum fås selvfølgelig også i frø.

Spansk tusindfryd
Den spanske Margriet kan lide fuld sol og kan skinne i mager, sandet jord. For at nyde de smukke farver i længere tid, er det klogt at fjerne de falmede blomster, så planten producerer nye blomster igen. Du kan give en hånd med passende blomstermad. Vanding sker, når jorden, som planten står i, er næsten tør. Og de, der er meget knyttet til planten, kan klippe planten tilbage om efteråret og lade den overvintre frostfrit.

Den spanske Margie hilser morgensolen ved at folde sine blade ud og når solen går ned, lukker bladene sig igen. Blomsterne af Osteospermum er dejlige farverige: røde, lyserøde, lilla, lilla, hvide, gule og flerfarvede. Solo eller kombineret med andre enårige, osteo klarer sig godt på begge måder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *